Näin 3d-mallinnus tehostaa tapahtumien suunnittelua ja toteutusta

3d-mallinnuksen käyttö tapahtumien suunnittelussa nopeuttaa ja tehostaa sekä suunnitteluprosessia että lopullisen tapahtuman toteutusta.

Miksi sinunkin kannattaa ottaa helppokäyttöinen SketchUp 3d-ohjelma tapahtumatuotantojesi työvälineeksi?

1. Suunnittele tapahtuma-alue mittatarkasti etukäteen

SketchUp 3d-ohjelmalla suunnittelet tapahtuma-alueen tarkasti mittojen mukaan.

Kun tapahtuma mallinnetaan suunnitteluohjelman avulla, näet heti, kuinka toiminnot asettuvat tilaan tai ympäristöön. Erilaisten elementtien, kuten lavojen, pöytäryhmien tai myyntipisteiden mittatarkka sijoittelu alueelle on helppoa.

3d-ohjelman avulla testaat helposti myös erilaisia vaihtoehtoja tapahtuman layoutiksi: Voit siirtää kalusteita ja muita elementtejä ohjelmassa vain parilla hiiren napsautuksella.

Kun asioiden paikat ovat selvillä jo etukäteen, ei niitä tarvitse miettiä enää tapahtumaa rakennettaessa.

2. Visualisointi varmistaa toimivuuden

SketchUp 3d-suunnitteluohjelmaa käyttäessäsi voit varmistaa jo etukäteen, että tilankäyttö on optimaalinen ja vastaa tapahtuman osallistujien tarpeita.

Tapahtuma-aluetta voi tarkastella näytöllä helposti eri kuvakulmista ja varmistaa, että asiakas näkee mitä pitääkin.

3d-mallinnuksen avulla löydät mahdolliset tilankäytön ongelmakohdat jo tapahtumaa suunnitellessa. Tässä vaiheessa ongelmien ratkominen on paljon helpompaa ja edullisempaa kuin jos ne huomattaisiin vasta rakennusvaiheessa, tai mikä pahinta, vasta tapahtuman aikana.

Myös stressi vähenee, kun tiedät että tapahtuma-alueen suunnitelma on toimiva jo ennen kuin se toteutetaan käytännössä.

3. Yhteinen näkymä tehostaa yhteistyötä

3d-suunnitelmasta kaikki saavat realistisen ja tarkan kuvan jo suunnitteluvaiheessa siitä, miltä tapahtuma tulee näyttämään: Visualisointi auttaa paitsi suunnittelijaa, myös asiakkaita ja muita sidosryhmiä ymmärtämään paremmin tapahtuman tilaratkaisut.

Yhteisen näkymän äärellä ratkaisuista on helpompi keskustella, yhteistyö sujuvoituu ja päätöksenteko nopeutuu.

SketchUp-ohjelma on yhteensopiva myös VR-lasien kanssa.

4. Mallinnus tukee markkinointia ja myyntiä

Tapahtumasta tehty 3d-malli toimii tehokkaana markkinointimateriaalina.

Osastoja tai myyntipaikkoja voidaan esitellä 3d-mallista havainnollisesti oikeassa ympäristössä, suhteessa muihin toimijoihin ja palveluihin. Yhteistyökumppanit ja sponsorit näkevät etukäteen tapahtuma-alueen ja esimerkiksi mainosten sijoittumisen tapahtuman aikana.

Tapahtuman visualisointia voidaan esitellä myös potentiaalisille kävijöille. Kun asiakkaat näkevät, miltä tapahtuma tulee näyttämään, heidän on helpompi innostua siitä etukäteen.

5. 3d-suunnitelma toimii rakennusohjeina

Tapahtuman rakentajien on sujuva sijoitella elementit, rakenteet tai kalusteet paikoilleen valmiin suunnitelman perusteella. Monimutkaisetkin yksityiskohdat saadaan kerralla oikein, kun niiden sijoittelu ja tarkat mitat voidaan varmistaa 3d-mallista. Muita rakennusohjeita ei enää välttämättä tarvita.

Voit katsoa SketchUp-ohjelmalla tehtyä mallinnusta tapahtumapaikalla myös puhelimella tai tabletilla. Kun vaihdat kuvakulmaa tai zoomaat lähemmäs, voit helposti tarkistaa pienimmätkin yksityiskohdat.

Kun kaikilla on pääsy samaan tiedostoon, myös mahdolliset muutokset päivittyvät yhtä aikaa kaikkialle. Näin jokaisella on aina käytössään uusin versio.

Yhteenveto

Helppokäyttöinen 3d-ohjelma SketchUp on oiva työkalu monenlaisten tapahtumien, vaikkapa messujen, juhlien, festareiden tai näyttelyiden suunnittelussa. Sen avulla teet suunnitelmat mittatarkasti, varmistat tapahtuma-alueen toimivuuden, esittelet aluetta yhteistyökumppaneille tai asiakkaille. Markkinointi ja rakentaminen tehostuvat.

Jos et vielä käytä 3D-mallinnusta tapahtumien suunnittelussa, nyt on hyvä aika aloittaa! Ota yhteyttä, niin kerron lisää ohjelmasta ja koulutusmahdollisuuksista.

Julkaistu Innoskan blogissa 10.9.2024

Lue myös

SketchUp on helppo maksuton 3d-ohjelma
Miksi SketchUp 3d-ohjelma on hyvä apu sisustussuunnittelussa ja tilojen stailauksessa?
Hyödynnä 3d-suunnittelun mahdollisuudet.
Näppärä ja helposti omaksuttava SketchUp 3d-ohjelma mahdollistaa suunnittelun ihan jokaiselle. Mietitään yhdessä, miten SketchUp voisi helpottaa suunnitteluhaasteissasi!
OTA YHTEYTTÄ