• Tulosta ,

Kontiolahden kirjasto tarvitsi uuden palvelutiskin: juuri heidän tarpeisiinsa suunnitellun, mitoituksiltaan sopivan, jossa ergonomia otettaisiin huomioon. Kirjaston sisääntuloaula on reilun kokoinen, joten myöskään tiskin ei tarvitse olla minikokoa.

 ktiski planYhteistyössä kirjaston henkilökunnan mitoitettin kullekin toiminnolle tarvittava tila. Tiski vaikuttaa kaarevalta, mutta todellisuudessa kaikki isot pinnat ovat suoria, jotka ovat edullisempia toteuttaa.

ktiski kokoNäkymä kirjastoon tultaessa. Palautettujen kirjojen kärryt ovat löytäneet paikkansa työpisteen valkoisen etulevyn edestä. Takaosan pöytäratkaisu kesyttää kirjalogistiikan, mutta se on toinen tarina se.

ktiski palautusSekä lainaus- että palautustiskit ovat sähkösäätöiset: kulloinkin työvuorossa olevan on nopea ja näppärä säätää tiskin korkeus itselleen sopivaksi. Asiakkaita voi palvella niin seisoen kuin satulatuolissa tai tavallisessa toimistuolissa istuenkin. Tässä lainaustiski ala-asennossa.

ktiski paatyJa tässä lainaustiskiä on nostettu ylemmäs. Päätytaso on kiinteä, eikä siinä ole teräviä kulmia, joihin kolhia itseään.

ktiski laukkukolo Sähkösäätöisten tiskien välissä on kiinteä matalampi laukkukolo, johon asiakas voi laskea painavan kirjakassinsa asioinnin ajaksi. Taso kestää myös pienten asiakkaiden istuskelun.

ktiski takaaLaukkukolon takana henkilökunnan puolella on kiinteä hyllykkö. Sieltä usein tarvitut tarvikkeet löytyvät helposti, mutta ovat kuitenkin asiakkaan katseilta piilossa.

ktiski paaty2Tiskikokonaisuuden toisessa päässä on työpiste sekä suojaisaa säilytystilaa korkeamman hyllytason alla.

ktiski paaty3

ktiski lahiKansimateriaaliksi valittiin kotimainen Durat sen kestävyyden ja huollettavuuden takia. Kannen sininen väri on napattu kirjastossa jo ennestään olleista sinisistä yksityiskohdista. Valkoiset osat ovat vaaleata laminaattia.

ktiski karryt